چوب ترمو
دوام چوب ترمو

دوام چوب ترمو

چوب ترمو به چوب‌های گفته می‌شوند که به روش ترموود ساخته می‌شوند. ترموود روشی است که برای افزایش استحکام چوب‌ها استفاده می‌شود. از چوب‌های ترمو برای استفاده در فضاهای باز مانند نمای ساختمان‌ها و سایر مصارف استفاده می‌شود. این چوب‌ها در ایران به نام چوب فنلاندی شناخته می‌شود. زیرا کشور فنلاند اولین تولید کننده ترموود درجه یک می‌باشد. همچنین این کشور از صادرکنندگان چوب ترموود در سراسر جهان به حساب می آید.چوب ترمو نسبت به سایر انواع چوب‌های طبیعی از استحکام و دوام بیشتری برخوردار است. زیرا این چوب‌ها به روش‌های حرارتی مدرن ساخته می‌شوند و همین باعث افزایش استحکام آن‌ها می‌شود. از چوب‌ها ترمود برای انجام پروژه‌های دکوراسیون داخلی و نمای ساختمان‌ها استفاده می‌شود. در این مقاله قصد داریم تا بیشتر با دوام چوب ترمو و ویژگی‌های آن آشنا شویم، پس با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.

 

دوام چوب ترمو
دوام چوب ترمو

چوب ترمو چیست

چوب‌های ترمو همان چوب‌های طبیعی هستند که به روش ترموکردن ساخته می‌شوند. در واقع در این روش‌ها از حرارت زیاد برای افزایش استحکام چوب‌ها استفاده می‌شود. چوب‌های ترمو وزن سبکی دارند و چگالی آن‌ها در مقایسه با سایر چوب‌های طبیعی کمتر است. این چوب ها به به دلیل چگالی کمتر استحکام بیشتری دارند. رنگ بندی این چوب‌ها برای انجام پروژه‌های مانند دکوراسیون داخلی و نمای ساختمان‌ها بسیار مناسب می‌باشد.

دوام چوب ترمو
دوام چوب ترمو

دوام چوب ترمو

اولین چیزی که در استفاده از چوب‌های ترمو مورد توجه است، دوام این نوع چوب‌ها می‌باشد . چوب‌های ترمو بیشتر به خاطر دوام آن‌ها مورد استفاده قرار می گیرند. زیرا در مواردی مانند نمای ساختمان چوب‌های معمولی به سرعت پوسیده می‌شوند و دوام و استحکام زیادی در برابر شرایط سخت مانند رطوبت و فشار ندارند.   تحت حرارت زیاد ساخته می‌شوند، به همین دلیل استحکام آن‌ها افزایش می‌یابد . هرچه تراکم و فشردگی چوب‌های ترمو بیشتر باشد، استحکام و دوام آن‌ها نیز افزایش می‌یابد. عملیات ترمو کردن چوب باعث کاهش 10 درصد چگالی چوب می‌شود.

مقاومت چوب‌های ترمو در مقابل عواملی مانند رطوبت، آفت‌های چوب و … بسیار بیشتر از چوب‌های معمولی می‌باشد. همچنین چوب‌های ترمو عایق گرما و سرما نیز هستند. همچنین رنگ این چوب‌ها یکنواخت و یک رنگ می‌باشد به همین دلیل زیبایی خاصی دارند. وزن چوب‌های ترمو سبک تر از چوب‌های معمولی است. همه این مزایای چوب ترمو باعث محبوبیت این نوع چوب می‌شود. در نمای ساختمان ها که در برابر برف و باران قرار می‌گیرد، از چوب ترمو استفاده می‌شود. زیرا این چوب‌ها در برابر رطوبت و سایر عوامل بسیار مقاوم هستند.

 

دوام چوب ترمو
دوام چوب ترمو

ویژگی های چوب ترمو

چوب‌های ترمو در مقایسه با چوب‌های معمولی از مزایایی زیر برخوردار هستند.

چوب‌های ترمو عایق گرما هستند

سرعت انتقال گرما در چوب‌ها بسیار کمتر از سایر مواد مانند شیشه، آلومینیوم، آهن و … می‌باشد. به همین دلیل در ساخت دستگیره ها، سقف‌ها، کف ها و… از چوب استفاده می‌شود.

چوب‌های ترمو عایق صدا هستند

چوب‌ها یکی از عنصرهای مهم برای جذب امواج صوتی به حساب می‌آیند . به همین دلیل در ساخت ابزار آلات موسیقی از چوب ها استفاده می‌کنند .

چوب‌های ترمو عایق الکتریکی هستند

جریان برق از چوب‌ها عبور نمی کنند، به همین دلیل چوب‌ها بهترین عایق الکتریسیته به حساب می‌آیند . موادی مانند آهن، پلاستیک و شیشه حاوی الکتریسته ساکن هستند که می‌توانند برای سلامتی بدن مضر باشند. اما چوب‌ها فاقد الکتریسیته ساکن هستند به همین دلیل بهترین گزینه برای مصارفی است که نیاز به عایق الکتریکی دارند.

چوب‌های ترمو مقاومت زیادی دارند

مقاومت چوب های ترمو در مقایسه با چوبهای معمولی بسیار بیشتر است. نقطه شکست چوبهای ترمو نسبت به فولاد خیلی بیشتر است. به همین دلیل این چوب ها گزینه مناسبی برای دکوراسیون داخلی، نمای ساختمان ها و … میباشد.

چوبهای ترمو رنگ بندی متنوعی دارند

چوبهای ترمو از چوب درختان طبیعی، ساخته میشوند. به همین دلیل چوبهای ترمو نیز دارای رنگهای متنوعی هستند. این تنوع در رنگ باعث می شود که این چوبها برای دکوراسیون داخلی و خارجی بسیار مناسب باشند. چوبهای ترمو زیبایی خاصی به خانه ها می بخشد، به همین دلیل طرفداران زیادی در سراسر کشورهای دنیا دارد. کلبه ها و ویلاهای چوبی یکی از موارد استفاده از چوبهای ترمو هستند که فضای آرامش بخش و بسیار زیبا دارند.

دوام چوب ترمو
دوام چوب ترمو

کاربرد های چوب ترمو

چوب‌های ترمو به دلیل ویژگی‌ های منحصربفردی که دارند، کاربردهای زیادی دارند. زیبایی، سبکی، نگهداری آسان، تنوع، مقاومت و دوام بالا از ویژگی های منحصر بفرد این چوب‌ها می‌باشد، که موجب می‌شود از این چوب‌ها در موارد زیر استفاده شود.

کاربردهای چوب‌های ترمو عبارتند از:

ساختن سایبان و آلاچیق

سازه‌های درب و پنجره

ساخت قرنیز و راه پله

ساخت سونا و استخر با ترمووود

نمای چوبی ویلا با چوب ترمو

سازه‌های زیرکار چوبی

ساخت نیمکت‌های که در فضاهای باز استفاده می‌شوند

ساختن سقف و کف خانه ها

دوام چوب ترمو
دوام چوب ترمو

روش نگهداری چوب ترمو درانبار

از آنجایی که چوب‌های ترمو مورد استفاده بیشتر از روشهای وارداتی تامین می‌شود ، نیاز به نگهداری و انبار دارد. برای نگهداری چوب ترمو باید از روش ها و استانداردهای جهانی استفاده شود. نگهداری اصولی چوب‌های ترمو مانع از پوسیدگی و ایجاد شکاف در آن‌ها می‌شود.

محل نگهداری چوب‌های ترمو حتما باید دارای سقف و خنک باشد. و همچنین چینش چوب‌ها روی هم به گونه ای باد که هوا بین چوبها جریان داشته باشد.  بهترین شیوه چیدمان ترمووود در انبار به‌صورت افقی است، و بهتر است چوب، تماس مستقیم با سطح زمین نداشته باشد، تا خم نشده، و تغییر شکل ندهند. هنگام جابه جایی و حمل و نقل بسته‌های چوب ترمو به وسیله لیفتراک باید به گونه‌ای باشد که موجب شکستن چوب ها نشود و باید زاویه جابه جای آن‌ها کم باشد.

روش نگهداری از ترمو بعد از نصب

نگهداری اصولی از چوب‌های ترمو بعد از نصب آن‌ها می تواند طول عمر و استحکام این چوب‌ها را افزایش دهد. چوب‌های ترمو در مقابل شرایط جوی مانند آب و هوا و رطوبت بسیار مقاوم هستند و به خوبی فرم و حالت خود را حفظ می کنند. اما ادامه این شرایط به صورت دائمی و طولانی مدت می‌تواند به مرور زمان باعث پوسیدگی و خراب شدن این چوب‌ها شوند. به همین دلیل مراقبت ارز چوب‌های ترمود امری لازم و ضروری است. استفاده از رنگ ها و روغن‌ها بهترین روش برای محافظت از چوب‌های ترمو به حساب می‌آیند.

روش های نگه داری در مقابل اشعه های نور خورشید

تابش نور خورشید یکی از عوامل مهم در پوسیدگی چوب‌ها به شما می‌رود. اشعه‌های ماورای بنفش که در پرتوهای نور خورشید موجود می‌باشد به راحتی می‌تواند سبب تجزیه بافت سلول‌های چوب شود و به همین دلیل استحکام چوب را کاهش می‌دهد.این اشعه‌ها موجب تغییر رنگ چوبها نیز می‌شوند. به همین دلیل بهتر است برای محافظت از چوب‌های ترمو در مقابل اشعه‌های نور خورشید از رنگ ها و روغن‌های مناسب برای چوب استفاده شود.

روشهای نگهداری از چوبهای ترمو در مقابل قارچ ها

در مناطقی که آب و هوای مرطوبی دارد امکان رشد قارچ ها و جلبک ها روی چوب‌ها وجود دارد. چوب‌های که بدون روکش و محافظ هستند در اثر قرار گیری مداوم با رطوبت قارچ می‌زنند. این قارچ‌ها موجب پوسیدگی و همچنین تغییر ظاهر چوب‌ها می‌شود. به همین دلیل نگهداری و محافظت از چوب‌های ترمو در مناطق مرطوب بسیار مهم و ضروری می‌باشد. دراین مناطق از روکش‌های مناسب، رنگ و روغن‌های مناسب برای نگهداری از چوب‌های ترمو استفاده می‌شود.

روشهای نگهداری از چوب ترمو در مقابل ترک خوردگی

یکی از عواملی که موجب ترک خوردگی در چوب‌ها می‌شود ، آب و رطوبت است. اگر رطوبت داخل بافت چوب افزایش پیداکند موجب ترک خوردگی چوب می‌شود. به همین دلیل در مناطقی که آب و هوای مرطوبی دارند امکان ترک خوردگی چوب‌ها افزایش می‌یابد . رطوبت باعث افزایش حجم چوب ها شده و به همین دلیل چوب ها به مرور زمان شروع به ترک خوردن می کنند. در مناطقی که آب و هوای مرطوبی دارند از رنگ ها و روغن‌های مناسب، برای محافظت از چوب‌ها استفاده می‌شود .

دوام چوب ترمو
دوام چوب ترمو

سخن آخر

چوب‌های ترمو نوعی چوب‌های فرآوری شده هستند که به روش‌های حرارتی ساخته می‌شوند. این چوب‌ها در مقایسه با چوب‌های معمولی از مقاومت و استحکام بیشتری برخوردار هستند به همین دلیل از این چوب‌ها در ساختن نمای ساختمان‌ها و دکوراسیون داخلی و.. استفاده می‌شود. چوب‌های ترمو وزنی سبک دارند و به همین دلیل استفاده و نگهداری از آن‌ها بسیار آسانتر است. تنوع چوب‌های ترمو بسیار زیاد است به همین دلیل می‌توانند گزینه مناسبی برای استفاده در دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان‌ها باشد. مقاومت چوب‌های ترمو در برابر رطوبت و آب و هوا بسیار زیاد است.

بیشترین چوب ترمو مورد استفاده در ایران از طریق واردات از کشور فنلاند تامین میشود. چوبهای ترموی که وارد ایران میشوند در انبارها، نگهداری میشوند.چوبهای ترمو برای اینکه دوام بیشتری داشته باشند، نیازی به نگهداری و مراقبت دارند. استفاده از روشهای نگهداری مانند استفاده از رنگها و روغنهای مناسب بهترین روش برای نگهداری و محافظت از چوبهای ترمو میاشد.

ساختمانهای که از چوبهای ترمو ساخته میشوند، درمقابل رطوبت و آب بسیار مقاوم هستند. اما چوبهای که در معرض رطوبت دائمی قرار می گیرند، به مرور زمان رنگ و ظاهر طبیعی خود را از دست می دهند به همین دلیل نیاز به نگهداری دارند.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

02177270099