وارد کننده ترمووود
ترمووود یا چوب ترمو، امروزه جزو کاربردیترین متریالها در صنعت ساختمان سازی میباشد. این چوب بهدلیل ویژگیهای منحصر به فرد خود، طرفداران زیادی در بین طراحان ساختمان پیدا کرده است. ترمووود به دلیل مکانیزم متفاوت در فرآیند تولید، از ماندگاری و استحکام بالایی، نسبت به سایر چوبها برخورددار است. امروزه شرکت باناوودکو، به عنوان وارد کننده ترمووود، این چوب را در اختیار طراحان و کار فرمایان قرار داده است. همچنین در این مقاله، این شرکت قصد دارد، با معرفی کامل و جامعی از ویژگی و کاربردهای ترمووود، اطلاعات کافی در اختیار شما قرار دهد.
ترموود یا چوب ترمو چیست؟
استفاده از تروود در سازههای ساختمانی، قابل مشاهده بوده و باعث ایجاد ظاهری جذاب و زیبا در سازهها میشود. این چوب به دلیل ایجاد ظرافتی خاص در دکوراسیون داخلی و نمای ساختمان، بسیار کاربردی میباشد. در فرآیند تولید این چوبها، از هیچگونه مواد شیمیایی استفاده نشده و مقاومت بلایی در برابر موریانه، حشرات موذی،کپک و… دارند. ترمووودها، در معرض شرایط محیطی مختلف، بسیار مقاوم بوده و هیچگونه تغییر رنگ و شکلی در ظاهر آنها ایجاد نمیشود. تمام ویژگیهای گفته شده، از جمله عوامل پرطرفدار بودن این چوب ها در بین طراحان و مهندسان ساختمان محسوب شده و در گذر سالهای طولانی، زیبایی خود را همچنان حفظ میکنند.
روش تولید ترموود
معمولا برای اینکه چوبها از کیفیت بالایی برخوددار باشند، از روشهای مختلف و خاصی در فرآیند تولید آنها استفاده میشود. برای ساخت ترمووود، روشها و چوبهای مختلفی بررسی شدهاند،که در آخر برای تولید ترموودها از چوب زبان گنجشک و چوب گونه کاج استفاده گردید. ترمووود از جمله محصولات کشور فنلاند بوده اما در کشورهایی نظیر آلمان و کانادا نیز به فراوانی تولید میشوند. هرچه در فرآیند تولید این چوب ها تلاش بیشتری شده باشد، کیفیت چوب نهایی بسیار بالا خواهد بود. همچنین ترمووودها، از گرمای زیاد و بدون هیچگونه مواد شیمیایی ساخته شده و برای تولید آن، نمیتوان از هر نوع چوبی استفاده کرد. فنلاند به دلیل برخوردداری از آب و هوای خوب، از کیفیت درختان بالایی نسبت به سایر کشورها برخورددار بوده و جزو پیشتازان در تولید ترمووود محسوب میشود.
عوامل تاثیر گذار بر قیمت ترمووود
بسیاری از عوامل وجود دارند که باعث میشود قیمت چوب ترمو، روند افزایشی و کاهشی داشته باشد. ما در زیر قصد داریم که به این عوامل تاثیرگذار اشاره کنیم،
- طرح، رنگ، نوع و ضخامت چوب هایی که ترمو شدهاند
- متراژی که قرار است از این چوبها استفاده شود.
- نحوه و نوع اجرای کار
- نوع فرآیندی که چوبها در آن حرارت میبینند.
- روشهای استفاده شده برای ساخت و پرداخت ترمووودها
- مواد اولیه استفاده شده در فرآیند تولید
کاربردهای ترمووود
- استفاده ترمووود در بیرون ساختمان
در گذشته امکان استفاده از چوبها، در نمای بیرونی ساختمان وجود نداشته ولی با ورود ترمووودها با مقاومت بالا، در برابر انواع حشرات و عوامل محیطی، این امکان برای طراحان و مهندسان ساختمان مهیا شده است. استفاده از این چوبها باعث تحولی شگرف در صنعت ساختمان سازی، و ایجاد جلوهای شیک و جذاب در نمای ساختمان شده است.
- استفاده از ترموود در نمای داخلی ساختمان
ایجاد جلوه شیک و جذاب، باعث وررود ترموودها به فضای داخلی خانه و ایجاد جلوهی خاص برای افراد گردیده است. از کاربردهای ترموود در نمای داخلی ساختمان میتوان به: استفاده به عنوان پارکت و کفپوش اتاق، استخر، ساخت وسایل داخل خانه و… اشاره کرد.
مزایای ترمووود
افزایش مقاومت بیولوژیکی چوب: برای از بین بردن رطوبت داخل چوب، میتوان به این تروودها حرارت داد و با این عمل ، تا حد قابل توجهی مقداری زیادی از رطوبت داخلی چوب را خارج کرد. همچنین لازم به ذکر است که، رطوبت باعث کاهش مقاومت چوب شده و در دراز مدت باعث از هم گسستگی بافتهای چوب میشود.
میزان جذب رطوبت: از دیگر مزیت ترمووودها میتوان به داشتن نفوذ پذیری کم در برابر رطوبت اشاره کرد. اگر رطوبت وارد این چوبها نشود، به راحتی قابل شستشو بوده و میتوان آن را با خیالی آسوده در فضای آزاد نصب کرد. نصب این ترمووودها در فضای آزاد باعث جذب مخاطبین بسیاری به سمت خود شده و زیبایی تحسین برانگیزی را در نمای ساختمان ایجاد میکند.
مقاومت در برابر حمله حشرات و قارچها: ترمووود ها به دلیل اینکه در فرآیند تولید در معرض حرارت قرار میگیرند، تمام مواد و عناصر ترکیبی آنها از بین میروند. اما در چوبهای معمولی این اتفاق رخ نداده و تمام مواد آن اعم از رزین و صمغ حفظ میشوند. این مواد تشکیل دهنده چوب، برای تعداد زیادی از جانوران چوبخوار، به عنوان یک منبع تغذیه عالی، مورد استفاده قرار گرفته و شرایطی مناسبی را برای رشد انواع قارچها فراهم میکند.
کاهش مقدار وزن: دادن حرارت به این چوبها باعث میشود، تمام مواد اضافی آن از داخل چوب حذف شده و به دنبال آن وزن چوب کاهش مییابد. بنابر این ترمووودها با داشتن وزن سبک به راحتی قابل جا به جایی و استفاده در طراحیهای مختلف ساختمان هستند.
عدم تاثیر گذاری بر روی محیط زیست و سلامت انسان: در فرآیند تولید ترموودها، تنها واکنشهای فیزیکی دخیل بوده و در ساخت آن از هیچ نوع موارد سمی و شیمیایی استفاده نگردیده است. پس از این رو، هیچ تاثیری منفی برروی سلامت انسان و محیط زیست نخواهند داشت.
رنگ ترمووود: این چوب به دلیل پخته شدن، دارای رنگ متفاوتی نسبت سایر چوبهای خام دارد. در واقع رنگ ترمووود تیرهتر از سایر چوب ها بوده که این مسئله، افزایش زیبایی ترمووودها را به دنبال داشته است.
استحکام بالا: هر چه رطوبت یک چوب بیبشتر باشد، میزان شکنندگی آن نیز افزایش مییابد. پس با حرارت دیدن این چوبها و کاهش میزان رطوبت داخل آن، به یک چوب کاملا مستحکم تبدیل میشود.
انواع ترمووود
در حالت کلی ترمووودها در دو دستهی، نرم چوب و سخت چوب قرار میگیرند که در ادامه به برسی هر کدام از آنها میپردازیم.
- نرم چوبها
وقتی صحبت از چوبهای نرم میکنیم شاید به این فکر کنید که این چوبها ضعیف بوده و در برابر ضربه یا فشار مقاومتی نداشته و خیلی زود شکسته میشوند. در واقع این چوبها دارای چگالی کمی بوده و فاصله مولکولهای آن، نزدیک به هم میباشد. این چوبها فاقد گرههای مرکزی بوده و به دلیل داشتن بافتی، خاص از زیبایی بسیار چشمگیری برخورردار می باشند. این چوب جزو بازدانگان بوده و به دلیل داشتن بافت زیبای، بعد از ترمو شدن به عوان مصالحی زیبا در طراحی نمای چوبی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. چوبهای نرم از درختانی ، مانند سرو و کاج بدست آمده و این درختان در فصل پاییز برگریز نمیباشند. در واقع به درختان همیشه بهار معروف بوده و در تمام طول سال، برگهای سبزی دارند.
- سخت چوبها
سخت چوبها به دلیل داشتن تنوع بسیار در رنگ، بافت و… ، بسیاری از نجاران را به استفاده از این چوبها مشتاق و علاقهمند کرده است. باید این نکته را بگوییم که سخت چوبها قیمت نسبتا بالایی داشته و کاربرد زیادی در ساخت مبلمان دارند. این چوبها از درختان پهن برگی نظیر ون، گردو، بلوط،افرا و…. بدست میآیند.
اساسیترین ویژگیهای ترمووود
ترموودها، حدود 96 ساعت درون کورههای مخصوص با دمای 180 تا 230 درجه تولید شده و از این رو، از مقاومت بالایی برخورددارند. همچنین این عمل باعث مقاوت شدن این چوبها نسبت به سایر چوبها طبیعی شده است، که این موارد عبارتنداز:
- طول عمر و ماندگاری
ترمووودها، عمر مفید چندین برابری نسبت به چوبهای تصفیه نشده داشته و در برابر پوسیدگی مقاومت بالایی دارند. پخته شدن و حرارت دیدن، مقاومت فیزیکی این چوب را افزایش داده و قابلیت استفاده در شرایط مختلف آب و هوایی را بدون هیچ گونه پوسیدگی دارد. پس میتوان با قطعیت گفت که، ترمووود از مقاومت بیولوژیگی بسیار بالایی برخورددار است.
- ثبات ابعادی
ترمووودها مشکلات زیادی را، در حین اجرای ساختمان سازی، برای کارفرما به وجود نیاورده و به دلیل تبخیر شدن درصد بالایی از رطوبت آن در حین تولید، بعد از اجرا هیچگونه تغییر ابعاد و شکلی نخواهد داشت.
- احساس خوشایند کاربر
ترمووودها پس از اجرا و بعد از استفاده شدن، احساس خوبی برای کاربر ایجاد کرده و عامل مهمی در جذب افراد بهسوی خود میباشد. ترمووودها به عنوان عایق حرارتی، در فصول گرم سال حرارت زیادی را به محیط اطراف القا نکرده و وجود این ویژگی برای کاربر بسیار خوشایند میباشد. همچنین به دلیل غیر سمی بودن ترمووودها، کاربرد میتواند با خیالی آسوده از این چوبها استفاده کند.
جمعبندی
در کلام آخر باید بگوییم که شرکت باناوودکو با عرضه انواع ترمووودها، زیبایی را به خانه و محیط شما تقدیم میکند. همچنین این اطمینان را از لحاظ کیفیت و قیمت برای مصرف کنندگان تضمین کرده و ترموودی با دوام و ماندگاری بالا، برای شما عزیزان عرضه میکند. ترمووودهای تولید شده در ایران معمولا از کیفیت پایینتری نسبت به نمونههای خارجی از جمله ترموود فنلاند داشته ولی از لحاظ هزینه، قیمت پایینی دارند. پس اگر قبل از هزینه به فکر دوام و کیفیت ترموود خریداری شدهی خود هستید، شرکت باناوودکو به عنوان وارد کننده ترمووود، میتواند شما را در انتخاب صحیح یاری کند.